Hrskave tikvice sa kačkavaljem

11/03/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Hrskave tikvice bez prženja? Misija nije samo moguća, već i veoma ukusna! "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 066
  • Pregledi tokom meseca2620
  • Pregledi tokom desmice543
  • Rejting4,5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice oprati, iseći na trakice i osušiti. Razbiti 4 jaja u dubokoj činiji, a u drugoj pomešati univerzalni začin sa kornfleksom, suvi beli luk, biber, brašno, i sitno rendani kačkavalj.

Smesu dobro promešati, a zatim panirati tikvice u jaja, pa u suvu smesu i ređati ih u tavu prektivenu papirom za pečenje. Ova procedura zahteva dosta vremena i strpljenja, ali se na kraju isplati - tikvice postaju veoma hrskave i ukusne. Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.

Prilog u sredini napravljen je od zapečenog patlidžana, nazvanog Ali Nazik.

Dva patlidžana srednje veličine zapeći na ringli, okrećući ga sa svih strana. Od pečenja patlidžan dobija neverovatni ukus dimljenog.

Ako je patlidžan previše debeo, treba ga tu i tamo probušiti viljuškom. Pošto se ispeku sa svih strana, treba ih ostaviti neko vreme u poklopljenoj šerpi, kako bi se lakše ljuštili. Sva gorčina odlazi zajedno sa ljuskom.

Naseći patlidžane veoma sitno, dodati im ceđeni mleko. Umesto toga može i kisela pavlaka sa kiselim mlekom. Dodati malo soli, belog luka i maslinovog ulja. Sve to promešati, i ukusan prilog za tikvice je gotov.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija