Paperjasti omlet u đuvečari

11/03/2017
"Predstavljamo vam jedno lako i veoma ukusno jelo u đuvečari"
Priprema7 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno32 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano232
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Đuvečare podmažemo maslacem. Ređamo parčiće sira, paprike - na parčiće ili kružiće, kobasicu - na kockice i po jednu glavicu luka, isečenu na polumesece, za svaku đuvečaru, i tako popunimo đuvečaru.

Odozgo za svaku đuvečaru razbijemo po dva jaja i dodamo malo hladne vode, na taj način omlet je paperjastiji (čak se i podeigne iako je bio prepunjen do vrha).

Pečemo u zagrejanoj rerni, a pre nego što bude poptpuno gotovo, stavimo narendan kačkavalj i vratimo opet unutra. Na kraju pospemo sitno iseckanim peršunom, crnim biberom i serviraju se topli.

Ukus omleta je jedinstven, nema veza sa običnim.

Omleti mogu da se naprave po izboru.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija