Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jela u đuvečari»Paperjasti omlet u đuvečari

Paperjasti omlet u đuvečari

RenkataRenkata
Šegrt
112813
Paperjasti omlet u đuvečari
Fotografije: Renkata
1 / 3
11/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
7 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
2
"Predstavljamo vam jedno lako i veoma ukusno jelo u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • luk - 2 glavice
  • kobasica - po izboru
  • sir - 100 g
  • paprika - 4 komada (sveža ili pečena)
  • maslac
  • kačkavalj - 30 g
  • peršun
  • biber
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Đuvečare podmažemo maslacem. Ređamo parčiće sira, paprike - na parčiće ili kružiće, kobasicu - na kockice i po jednu glavicu luka, isečenu na polumesece, za svaku đuvečaru, i tako popunimo đuvečaru.

Odozgo za svaku đuvečaru razbijemo po dva jaja i dodamo malo hladne vode, na taj način omlet je paperjastiji (čak se i podeigne iako je bio prepunjen do vrha).

Pečemo u zagrejanoj rerni, a pre nego što bude poptpuno gotovo, stavimo narendan kačkavalj i vratimo opet unutra. Na kraju pospemo sitno iseckanim peršunom, crnim biberom i serviraju se topli.

Ukus omleta je jedinstven, nema veza sa običnim.

Omleti mogu da se naprave po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: