Domaća gibanica sa razvijenim korama

11/03/2017
"Ukus tople gibanice iz detinjstva, koja širi aromu maslaca!"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 567
  • Pregledi tokom meseca1444
  • Pregledi tokom desmice441
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - oko 400 g
  • so
  • jaja - 1 komad
  • sirće - 1 kašičica
  • voda - 50 ml
  • za nadev
  • jaja - 4 komada
  • sir - 200 g
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Stavila sam brašno, jedno jaje, nekoliko kapi sirćeta i malo vode da bih zamesila testo.

Ostavila sam da odstoji pola sata, dobro namazano uljem i posle sam ga iskidala na male lopte. Namastila sam sto i sa oklagijom počela da razvijam tanke prozračne kore (vidi na slikama).

Prethodno sam pripremila 4 jaja sa oko 200 g sira i na svaku razvijenu koru ih stavljam, a dodatno sam narezala po nekoliko parčića masalaca. Uvijala sam ih mekano u rolat posle kao puž i poređala sam u podmazanu posudu za pečenje. Tako dok se ne napuni.

Namazala sam je odozgo sa onim što je ostalo po zidovima posude od nadeva. OStavila sam je još 30 minuta da odstoji i onda sam je stavila u rernu. Nije bila prethodno zagrejana.

Kad se zapekla izvadila sam je, poprskala dobro s hladnom vodom i stavila u rernu još desetak minuta da se ispeče i postane hrskava.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija