Tetkina mešana torta

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Tetkina mešana torta
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 6
11/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Za nas bar dva parčeta od ove ukusne i simpatične tetkine torte"

Potrebni sastojci

  • mekani keks - 300 g
  • crna čokolada - 220 g
  • mekani maslac - 4 kašike
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 1 litar
  • brašno - 7 kašika
  • vanila - 2 komada
  • banane - 2 komada
  • za ukras
  • mlečna čokolada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite krem za tortu tako što ćete u šerpu staviti 600 ml mleka, dodajte šećer, vanilu i maslac. Stavite na ringlu i ostavite da provri. Jaje umutite sa ostatkom mleka i brašnom do homogene smese.

Kad mleko provri pažljivo i tankim mlazom uz neprekidno mešanje sipajte smesu od jaja. Kuvajte krem desetak minuta dok se ne zgusne. Izmrvite čokoladu i dok je krem još na ringli stavite parčiće u njega, mešajte dok se ne istopi i pazite da se ne zalepi za dno.

Keks izmrvite, ali ne na premale parčiće, i dok je još vruć krem stavite ga u šerpu, brzo promešajte, tako da se sav keks napije kremom. Sipajte pola smese u posudu, izravnajte, nasecite banane na kolutiće i naređajte, odozgo sipajte ostatak krema s keksom.

Izravnajte, ostavite da se ohladi i stavite u frižider na nekoliko sati. Izmrvite čokoladu na sitno i s njom pospite tortu pre serviranja.

Beleška: Krem u receptu može da se zameni sa jajčanim, napoleon ili čak s polugotovim pudingom. Banane su po želji, može i bez njih ili da se zamene orasima, narandžinom korom ili šumskim voćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: