Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pile a la Saltimboka

Pile a la Saltimboka

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791342k127
Pile a la Saltimboka
Fotografije: Sia Ribagina
4 / 5
12/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Danas očekujemo specijalne goste i za njih ćemo pripremiti ovu pileću improvizaciju Saltimboke sa mirisnim sosom"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 2 komada, leptir
  • žalfija - 8 listova
  • biber
  • so
  • pršuta - 4 velika slajsa
  • brašno - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • maslac - 40 g
  • belo vino - 100 ml, kvalitetno
  • bujon - 150 ml, pileći
* merne jedinice

Način pripreme

Koristite file leptir i podelite ga na dva dela po sredini, isto uradite i sa drugim fileom. Dobićete četiri filea. Stavite svaki file između providne folije i čekićem ga istanjite lagano.

Svaki file posolite i pobiberite, odozgo stavite po dva listića žalfije, prekrijte parčetom pršute i pritisnite rukom, tako da se zalepi na meso. U tanjir stavite brašno i uvaljajte meso sa obe strane, a višak brašna otresite.

U tiganj sipajte maslinovo ulje i ugrejte ga, stavite filee da se isprže sa pršutom nadole, a zatim ga okrenite i na drugu stranu. Pržite po nekoliko minuta sa svake strane, izvadite filee i stavite ih na ubrus.

U isti tiganj stavite maslac, ostavite da se otopi i sipajte vino, promešajte i ostavite da ispari alkohol oko 5 minuta. Na kraju dodajte bujon i promešajte. Ostavite sos da se krčka oko 10 minuta dok se ne zgusne i smanji. Na kraju vratite filee u sos, ostavite oko minut i skinite sa vatre. Servirajte filee sa malo sosa.

Napomena: Originalna Saltimboka se priprema od telećeg mesa, a ovaj recept je sa pilećim, koje je takođe ukusno :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: