Paprikaš sa pilećim fileom i pečurkama

12/03/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3752
"Niste mogli da zamislite da pileći paprikaš može da bude toliko ukusan - aromatično i servirano sa mnogo ukusa i stila "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano173
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite oko 150 g pečuraka i propržite ih u tiganju s maslacem. Dok se pečurke prže, isecite pileće grudi na komadiće i dodajte ih pečurkama.

Posolite i ostavite da se isprže dok ne dobiju zlatastu boju (vidi slike).
Za to vreme umutite 4 jaja i oko 400 grama kiselog mleka. U čaši od mleka pripemite hladnu vodu.

U šerpu, u kojoj ćete spremati paprikaš, sipajte ulje da prekrije dno, a kada se dovoljno zagreje dodajte tri kašike brašna. Mešajte energično dok ne dobijete homogenu smesu.

Ne treba da ostanu grudvice. Sipajte pripremljenu smesu od jaja i mleka i odmah nalijte hladnu vodu. Ja iscedim i pola limuna, da se ne bi pretvorilo u sir, jer sam imala i takav slučaj.

Meša se tako neprestano, dok ne napravite krem do željene gustine. Dodaje se so i biber.

Imajte u vidu da će se zgusnuti još kad odstoji. Ko želi može da sipa sve pečurke s mesom unutra.

Ali ako želite da izgleda efektnije, možete da ih stavite kao dodatak pre serviranja.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti