Zlataste pogačice sa sirom

13/03/2017
"Malo stvari može da nas natera da pomerimo dijetu za drugi dan, ali ove pogačice su jedna od njih "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 023
  • Pregledi tokom meseca154
  • Pregledi tokom desmice141
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kisela voda - 1 šolja
  • kiselo mleko - pola šolje
  • kvasac - 1/4 kocke svežeg
  • so - kašičica
  • šećer - prstohvat
  • mast - kašičica rastopljene
  • sir - izmrvljen
  • jaje - 1 komad
  • brašno - belo
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejemo blago kiselu vodu i pomešamo s kiselim mlekom (pola šolje). Dodamo so (1 kašičica), prstohvat šećera, sveži kvasac (četvrtinu kocke) i istopljenu mast (1 kašičicu).

Promešamo da se smesa dobro zgusne i dodamo belance jednog jajeta. Nastavimo mućenje i sipamo kašiku po kašiku belog brašna, koliko je neophodno da se dobije elastično testo.

Ostavimo testo uvijeno u krpu ili plastičnu foliju na toplom da nadođe.

Od gotovog testa pravimo male lopte. Svaku razvijemo lagano rukama namazanim uljem i u sredinu stavljamo izmrvljen sir. Formiramo ponovo lopte, tako da je sir u sredini i poređamo pogačice u posudu za pečenje na podmazanu hartiju za pečenje.

Odozgo mažemo svaku pogačicu umućenim žumancem s malo ulja. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatastu boju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Ivona Zaric Djurdjevic
Ivona Zaric Djurdjevic
13.05.2017 12:20
Iako se brasno dodaje odokativno recept je fenomenalan.Meni su super ispale,a pravila sam ih od bez glutenskog brasna.
0
0

Pogledaj sve komentare ili napiši komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija