Teletina u tegli

13/03/2017
"Neko čuva meso u frižideru, a drugi ga stavljaju u tegle. Mi smo od onih koji ga više vole u teglama, zato što je ukusnije!"
Priprema50 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno290 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • teleće meso - bez kostiju
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na male parčiće, stavi se u veliku posudu ili kazan, posoli se prema ukusu i dinsta se na tihoj vatri, dok ne ispari suvišna voda.

Nakon što je gotovo, ostavi se da odstoji i sipa se u čiste i polusuve velike ili male tegle. Bujon, koji se napravio, takođe se raspodeli u tegle.

Zatvori se dobro s novim poklopcima. Gotove tegle ređamo u veliku šerpu ili kazan, puni se vodom dva prsta iznad poklopaca i kuva se na tihoj vatri.

Kad provri, kuva se 2-3 sata u zavisnosti od toga koliko je krhko meso. Kad je skuvano ostavimo da odstoje, a potom ih izvadimo iz vode.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija