Sarajlija sa gotovim korama

13/03/2017
"Ne možete prosto da volite slatkiše, njih treba obožavati "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 689
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 16 komada
  • maslac - 1 pakovanje, rastopljen
  • lešnici - 1 šaka, mlevenih
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • prezla - 5 kašika
  • jabuka - 1 komad, velika
  • ratluk - 1 pakovanje, menta
  • sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
  • limunov sok - 2 kašike
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte sirup u maloj šerpi, skinite sa vatre, dodajte limunov sok, vanilu i ostavite napolju da se ohladi.

Promešajte u posudi mlevene lešnike, smeđi šećer i prezlu.

Kore rasklopite, svaku presavijte po sredini duže strane, četkom je lagano premažite rastopljenim maslacem i pospite sa 1-2 kašike od nadeva. Tankom oklagijom umotajte koru u rolat, oba kraja sakupite u vidu harmonike i izvadite oklagiju.

Poređajte ih u nauljeni pleh dobijene sarajlije. Poslednje kore su sa narendanom jabukom, šećerom i komadima ratluka. Umotava se u rolat koji se preseče na pola da se popuni pleh.

Odozgo prelijte preostalim maslacem, pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni do zlatne boje. Izvadite iz rerne i prelijte ohlađenim sirupom. Ostavite da upije sirup preko noći i servirajte.

Da poližete prste!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija