Cezar salata sa prelivom

13/03/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Klasična Cezar salata sa neobično aromatičnim prelivom, čiji se ukus dugo pamti!"
Priprema30 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 2
  • Ukupno pregledano2 172
  • Pregledi tokom meseca459
  • Pregledi tokom desmice1
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano2

Potrebni sastojci

  • zelena salata - 3 kom. Cezar
  • parmezan
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • hleb - 3 šolja nasečenog
  • za dresing
  • limunov sok - 2 kašike
  • inćuni - 6 kom.
  • beli luk - 1 čen
  • žumance - 2 kom.
  • senf - 3/4 kašičice dižonskog
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • ulje - 1/2 šolje
  • parmezan - 3 kašike
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremiti dresing. Naseckati inćune, sjediniti sa beli luk i napraviti u obliku paste.

Umutiti žumanca i sjediniti ih sa sokom od limuna i senfom. Pažljivo dodati maslinovo ulje i obično ulje.

Promešati preliv, dodati parmezan, posoliti i pobiberiti.

Krutone zapeći u rerni sa malo maslinovog ulja. Nacepati Cezar salatu, zalijte prelivom, dodati krutone, posuti parmezanom i odmah serviratislični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Горан Андрејевић Стоилков
Isprobana i ova salata danas, ispala odlično! Opet improvizacija, nisam uspeo da nađem inćune pa sam umesto njih stavio one ruske dimljene papaline - Šproti. Ispalo fantastično! Hvala na recpetu.
0
0

Pogledaj sve komentare ili napiši komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija