Praznična torta od oraha

13/03/2017
"Neverovatna torta od oraha sa mnogo oraha za praznike i obične dane! Priprema se veoma lako i veoma je efektna."
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 564
  • Pregledi tokom meseca391
  • Pregledi tokom desmice72
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i šećer se mute mikserom, dok masa ne pobeli. Sporo, kašiku po kašiku dodajte prezlu i brašno (jedna kašika prezli, 1 kašika brašna), kao za testo za kejk, ali ako počne da bude previše gusto smanjite po jednu kašiku od brašna ili prezli.

Dodajte i sitno mlevene orahe. Kalup (24-26 cm) sa pokretnim prstenom premažite maslacem. Koru pecite oko 30-40 minuta na 160-170 stepeni, tako što se na kraju više suši, nego što se peče.

Hladnu koru presecite na dva dela i dobro je natopite rumom ili konjakom. Punite kremom koji se priprema po standardnom načinu od nabrojanih namirnica za krem, bez maslaca.

Sipajte 500 ml mleka da se zagreje sa šećerom. Posebno promešajte brašno sa preostalim mlekom i uz neprestano mešanje ga dodajte u vruće mleko. Dodajte vanilu i mešajte dok se ne zgusne.

Nakon što se krem potpuno ohladi, pažljivo se mešanjem sjedini sa maslacem umućenim u penu. Temperature krema i maslaca treba da budu jednake.

Odozgo se torta od oraha premaže preostalim kremom i dodaju se čokoladne mrvice. Držite je nekoliko sati i frižideru da dobro upije.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija