Domaće tulumbe

13/03/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Vreme je za krhke domaće tulumbe, koje osim što se tope u ustima, podsećaju na drage uspomene iz detinjstva."
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 853
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 2 šolje
  • maslac - 50 g
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 2, 5 čaše
  • skrob - 1 kašika
  • griz - 3 kašike
  • za sirup
  • šećer - 3 šolje
  • voda - 2 šolje
  • sok od limuna - 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite sirup na standardni način, tako što šećer i vodu sipate u šerpu i stavite na vatru, ocedite pola limuna, narendajte malo i od kore i kuvajte dok se ne zgusne u zlatasti šećerni sirup.

Ostavite na hladnom da se ohladi.

Šerpu sa vodom stavite na vatru, stavite prstovhat soli i maslac. Sačekajte da provri i dodajte svo brašno odjednom i nastavite da mešate energično. Treba da dobijete kuvano testo, glatko i bez grudvica.

Sklonite šerpu sa vatre i ostavite da se ohladi.
Prebacite ga u mikser, stavite mešalicu za testo i dodajte skrob i griz.

Uključite mikser i počnite da dodajte jaja jedno po jedno u testo, ali naredno jaje dodajte tek pošto je prethodno potpuno umešeno.

Kada dodate sva jaja i testo je ujednačeno, onda je gotovo.

Ovu smesu prebacite u špric, a ako imate aparat za tulumbe, koristite njega.

Sipajte više ulja u dublju posudu za prženje kako bi dobili masnu kupku i špricajte tulumbe direktno u masnoću, režući ih makazicama na željenu veličinu.

Prekrijte dno posude, ostavite preostalu smesu za sledeće prženje. Sada uključite vatru i ugrejte na srednju temperaturu.

Nikada ne pržite tulumbe u tagrejanoj masnoći, jer dok pustite jednu i odsečete sledeću - prva je već izgorela. Pržite tulumbe do zlatne boje sa svih strana, obično se one same okreću, ali im i vi pomozite.

Iscedite tulumbe i stavite ih u ohlađeni sirup. Na isti način postupite dok ne potrošite testo.

Ostavite ih u sirup da dobro upiju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija