Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Tulumbe»Domaće tulumbe sa grizom i skrobom

Domaće tulumbe sa grizom i skrobom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5701302k117
Domaće tulumbe sa grizom i skrobom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 6
13/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Vreme je za domaće vazdušaste tulumbe, koje osim što se tope u ustima, podsećaju na drage uspomene iz detinjstva."

Potrebni sastojci

  • voda - 2 šolje
  • maslac - 50 g
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 2, 5 čaše
  • skrob - 1 kašika
  • griz - 3 kašike
  • za sirup
  • šećer - 3 šolje
  • voda - 2 šolje
  • sok od limuna - 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite sirup na standardni način, tako što šećer i vodu sipate u šerpu i stavite na vatru, ocedite pola limuna, narendajte malo i od kore i kuvajte dok se ne zgusne u zlatasti šećerni sirup.

Ostavite na hladnom da se ohladi.

Šerpu sa vodom stavite na vatru, stavite prstovhat soli i maslac. Sačekajte da provri i dodajte svo brašno odjednom i nastavite da mešate energično. Treba da dobijete kuvano testo, glatko i bez grudvica.

Sklonite šerpu sa vatre i ostavite da se ohladi.

Prebacite ga u mikser, stavite mešalicu za testo i dodajte skrob i griz.

Uključite mikser i počnite da dodajte jaja jedno po jedno u testo, ali naredno jaje dodajte tek pošto je prethodno potpuno umešeno.

Kada dodate sva jaja i testo je ujednačeno, onda je gotovo.

Ovu smesu prebacite u špric, a ako imate aparat za tulumbe, koristite njega.

Sipajte više ulja u dublju posudu za prženje kako biste dobili duboko ulje i špricajte tulumbe direktno u masnoću, režući ih makazicama na željenu veličinu.

Prekrijte dno posude, ostavite preostalu smesu za sledeće prženje. Sada uključite vatru i ugrejte na srednju temperaturu.

Nikada ne pržite tulumbe u tagrejanoj masnoći, jer dok pustite jednu i odsečete sledeću - prva je već izgorela.

Pržite tulumbe do zlatne boje sa svih strana, obično se one same okreću, ali im i vi pomozite.

Iscedite tulumbe i stavite ih u ohlađeni sirup. Na isti način postupite dok ne potrošite testo.

Ostavite ih u sirup da dobro upiju.

Domaće tulumbe sa grizom i skrobom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: