Torta na brzinu

13/03/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3733
"Želite li da vidite kako se pravi torta na brzinu? A da je probate?"
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 681
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • slatko - 1 šolja (po izboru)
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • soda bikarbona - 1 ravna kašičica
  • brašno - 2 šolje
  • za krem
  • tečna pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - pola šolje
  • vanilin šećer - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom dok se ne rastopi. Dodajte mleko, slatko, sodu ugašenu sa 1 kašikom sirćeta i prašak za pecivo pomešan s brašnom.

U malu posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečennje, sipajte smesu i pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo. Ispečenu koru podelite na dva dela po horizontali i ostavite da se ohlade.

Pomešajte pavlaku sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, mutite dok ne postane homogena smesa.

Sastavite tortu, dok je mažete kremom u sredini, odozgo i sa strane.

Pospite sa onim što imate pri ruci, čokoladnim ili šećernim mrvicama, mlevenim orasima, kokosovim brašnom itd. Zaljubićete se u tortu na prvi zalogaj.

slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti