Torta na brzinu

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k330
Torta na brzinu
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
13/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Želite li da vidite kako se pravi torta na brzinu? A da je probate?"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • slatko - 1 šolja (po izboru)
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • soda bikarbona - 1 ravna kašičica
  • brašno - 2 šolje
  • za krem
  • tečna pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - pola šolje
  • vanilin šećer - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom dok se ne rastopi. Dodajte mleko, slatko, sodu ugašenu sa 1 kašikom sirćeta i prašak za pecivo pomešan s brašnom.

U malu posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečennje, sipajte smesu i pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo. Ispečenu koru podelite na dva dela po horizontali i ostavite da se ohlade.

Pomešajte pavlaku sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, mutite dok ne postane homogena smesa.

Sastavite tortu, dok je mažete kremom u sredini, odozgo i sa strane.

Pospite sa onim što imate pri ruci, čokoladnim ili šećernim mrvicama, mlevenim orasima, kokosovim brašnom itd. Zaljubićete se u tortu na prvi zalogaj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: