Pita sa kiselom vodom u kalupu za kuglof

14/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Ako su i vama dosadili recepti za gibanicu koji se već ponavljaju, vreme je da probate nešto novo!"
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 905
  • Pregledi tokom meseca94
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kisela voda - 200 ml
  • ulje - 120 ml
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • jaja - 6 komada
  • sir - 300 g kravljeg
  • kore - 500 g za pitu
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Jaja umutite i dodajte ulje, mrvljen sir, prašak za pecivo i kiselu vodu.

Kore izvadite iz pakovanja i dok su još uvijene, isecite ih na komade širine 2 cm, tako da dobijete rolatiće. Zatim kore svakog rolatića razdvojte na trake, pa ih dodajte smesi sa jajima.

Sve dobro promešajte, tako da sve kore budu natopljene sa svih strana.

Sa malo ulja premažite kalup za kuglof i isipajte dobijenu smesu. Stavite u rernu da se peče na 170 stepeni nekih 40 minuta.

Kada se ispeče, polako nožem pređite preko zidova kalupa kako bi odvojili pitu, a zatim je izvadite.

Nemojte čekati da se pita ohladi u kalupu, jer se posle veoma teško vadi.
slični recepti ovde

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija