Sočna štrudla sa jabukama

14/03/2017
"Sva obećanja za dijete se zaborave, kada se na trpezu stavi ova bezobrazno sočna štrudla od jabuke "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 719
  • Pregledi tokom meseca240
  • Pregledi tokom desmice148
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, tanke
  • maslac - 1/2 pakovanje
  • za fil
  • jabuke - 8 - 10 komada
  • orasi - 1/2 šolje
  • šećer - 1/3 šolje
  • keks - 1/3 šolje, mleveni
  • ulje - 3 kašike
  • cimet - 1 kašičica
  • za sirup
  • sok od jabuke - 2 šolje
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • sok od limuna - od polovine limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Fil pripremite tako što narendane jabuke promešate sa šećerom, uljem, cimetom, keksom i orasima. Uzmite jednu koru, prelijte je rastopljenim maslacem, odozgo stavite drugu koru i nju prelijte maslacem.

Stavite 3 kašike od smese na jedan kraj kora i napravite rolat. Rolat stavljajte u nauljeni pleh, a postupak ponovite sa preostalim korama. Štrudla se peče na 180 stepeni 25-30 minuta.

Sirup pripremite tako što sok od jabuke promešate sa šećerom i prokuvate. Dodajte sok od limuna i sklonite sa vatre. Hladna štrudla se preliva ohlađenim sirupom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija