Torta Tatjana

14/03/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Draga Tatjana, ma koja da si, hvala ti za tortu! Bila je mnogo ukusna i nije ostalo nijedno parče "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 107
  • Pregledi tokom meseca562
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • šećer - 2 čaše
  • soda bikarbona - 2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • kakao - 5 kašika
  • ulje - 1/2 šolje
  • voda - 2 šolje
  • sirće - 2 kašike
  • glazura
  • šećer - 6 kašika
  • voda - 6 kašika
  • kakao - 6 kašika
  • maslac - 1/2 pakovanja
* merne jedinice

Način pripreme

Sjedniti suve sastojke: brašno, šećer, sodu, so i kakao. Dodati ulje, vodu i sirće.

Sve dobro promešati i staviti u prethodno nauljen pleh. Peći na umerenoj tempreraturi oko 20-25 minuta.

Za to vreme pripremiti glazuru.

Sastojke staviti u tiganj i mešati dok se ne istopi maslac i dobije kaša srednje gustine.

Gotovu koru probosti šibicom i namazati glazurom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija