Špageti u rerni sa mnogo začina i kačkavalja

15/03/2017
"Italijani su stvorili pastu, ali mi znamo kako da napravite najukusnije špagete u rerni, i pri tom sa bugarskim čubrom "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano33
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • špageti - 1 paket
  • kobasica - 200 g
  • masline - 7 - 8 komada
  • paradajz - 1 teglica
  • paradajz pire - pola teglice
  • so - 2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • mleveni biber - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • sušena nana - pola kašičice
  • čubar - 1 kašičica
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvamo špagete s malo ulja i prstohvatom soli.

2. Isečemo kobasicu na kockice i zapržimo dok ne dobije zlatkastu boju, nakon čega stavimo i već spremne masline.

3. Preko kobasice stavimo paradajz pire i paradajz iz teglice. Promešamo i ostavimo sos da vri na maloj temperaturi oko 6-7 minuta.

4. Stavimo i začine u sos.

5. Sipamo špagete u posudu za pečenje. Sipamo i već spreman sos preko njih i dobro promešamo.

6. Narendamo kačkavalj odozgo i stavimo u rernu da se zapeče.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija