Bušeni kolač sa kremom

15/03/2017
"U srcu, frižideru i na stolu, uvek postoji mesto za ovaj raskošni bušeni kolač sa kremom "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 739
  • Pregledi tokom meseca254
  • Pregledi tokom desmice218
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete kremastu masu, dodajte ulje i mleko u tankom mlazu.

Prosejte brašno, kakao, vanilu i prašak za pecivo.

Sipajte smesu od jaja u brašno i ostale suve sastojke. Promešajte da dobijete homogenu smesu.

Premažite tavu sa malo ulja i pospite je brašnom, sipajte smesu i stavite u rernu.

Ugrejte rernu na 180 stepeni i pecite kolač oko 40 minuta dok čačkalica kojom proverevate ne bude suva. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

Za to vreme napravite krem, tako što u posudi umutite jaja sa šećerom do kremaste mase, dodajte brašno i skrob u promešajte dok ne dobijete masu sličnu kaši.

Lagano ugrejte mleko i pažljivo ga sipajte u umućena jaja, promešajte. Sipajte ovu smesu u šerpu i stavite na vatru. Zagrejte i pustite da provri, a čim provri, smesa će početi da se zgušnjava. Morate da mešate energično i neprekidno, dok ne dobijete gust krem. Isključite vatru, stavite maslac i dodajte vanilu. Promešajte i ostavite krem da se ohladi.

Uzmite malu čašicu za rakiju ili mali prsten. Uz pomoć čašice napravite rupe u kolaču sa rastojanjem između rupa, izvadite sadržaj rupa u sklonite ga.

Odvojene delove kore ostavite po strani, a rupe popunite kremom. Preostali krem prelijte preko kolača i izravnajte. Odvojene delove izmrvite preko krema i narendajte čokoladu.

Ostavite kolač nekoliko sati da se ohladi.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija