Konjska pršuta

15/03/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1450
"Poznavaoci znaju o čemu govorimo, ostale savetujemo da probaju!"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • konjsko meso - 1 kg ili više
  • morska so - 2 paketa za 1 kg konjskog mesa
  • začini - oko 70 g po kilogramu mesa, miks od aleve paprike, bibera, čubra, piskavice...
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite meso bez kostiju, tetiva i hrskavica, koje se seče po dužini mišića. Pripremite duboku posudu i počnite da ređate - red morske soli, red mesa i završite sa solju.

Ostavite da odstoji tako od 5 do 7 dana. Nakon toga potopite meso u hladnoj vodi na 7 sati, a voda se menja na svakih sat vremena. Ako je još preslano, možete da ga držite i duže.

Meso dobro osušite i uvaljajte ga obilno u smesu od svih začina koju ste pripremili. Parčiće mesa probijte sa šilom i provucite kanap. Okačite ga na provetrivom mestu da se suši oko 2-3 nedelje.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija