Keks torta s domaćim kremom

15/03/2017
"Dezert omiljen deci i odraslima s divnim domaćim kremom!"
Priprema80 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 013
  • Pregledi tokom meseca720
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojimo žumance od belanca. Žumance i šećer (12 kašika) se umute mikserom, doda se brašno, ja ga prosejem i na kraju u smesu dodam 3-4 kašike svežeg mleka.

Sveže mleko se stavi na ringlu zajedno s vanilom, treba da se zagreje do temperature u kojoj može da se stavi prst unutra. Mleko ne treba da kipi, da se jaja ne bi skuvala.

Nakon toga se doda smesa od žumanaca u mleko i počinje se s mešanjem, najbolje sa žicom. Ringla ne treba da bude jaka, da krem na zagori. Treba da se zgusne do stanja kad ga sipamo kutlačom da ne bude mnogo tečan, a ni mnogo gust.

Nakon što je krem gotov, ostavimo ga da odstoji. Za to vreme umutimo belanca u sneg sa 6 kašika šećera u prahu. Krem je već odstajao dovoljno, dodamo belanca u njega i promešamo drvenom špatulom.

Počnemo da pravimo tortu. U posudu ređamo red keksa koji potapamo u svežem mleku, red smesa i tako dok se ne potroše keksi i krem, a odozgo završimo s kremom. Nakon toga pospemo kakaom i gotova je.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija