Pečena svinjska rebra

15/03/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj176424
"Ova aromatična pečena svinjska rebra ćemo poslužiti uz svežu salatu, a svima vama ćemo poželeti - Živeli "
Priprema10 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 546
  • Pregledi tokom meseca62
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 500 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica dimljene
  • aleva paprika - 1 kašičica ljute
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • med - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk oljuštite i isitnite ga sa malo soli u avanu.

Isipajte ga u činiju, dodajte maslinovo ulje, med i sve začine i promešajte. Uzmite jedno veće ili dva manja komada svinjskih rebara.

Premažite ih dobijenom smesom i rukama dobro utrljajte meso i kosti.

Komade stavite u tepsiju, sipajte šolju vode i pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom.

Rernu zagrejte na 180 stepeni i stavite rebra da se peku nekih sat vremena, zatim sklonite foliju i vratite još 10 minuta da se dopeče i dok meso ne porumeni.

Poslužite uz krompir i zelenu salatu.

slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija