Pečeno đurđevdansko jagnje

15/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Vreme je za klasiku, a kad kažemo klasika, ne mislimo na Baha "
Priprema10 min.
Kuvanje220 min.
Ukupno230 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano100
  • Pregledi tokom meseca86
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 3 kg
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • selen - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • majoran - 1 kašičica
  • crno vino - 250 ml
  • bujon - 200 ml od povrća
  • krompir - 800 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso premažite maslinovim uljem i začinima, vodeći računa da meso sve dobro upije.

Stavite ga u tepsiju, sipajte vino i bujon. Tepsiju pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni 3 sata na 160 stepeni.

Sklonite foliju, pa oguljene i isečene krompire poređajte pored mesa, promešajte, tako da krompir upije saft od mesa, posolite, pa vratite da se peče još 40 minuta.

slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija