Kapućino

15/03/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Ima mesta na svetu, gde se na pripremu kapućina gleda kao na sveti ritual. Probajte i shvatićete zašto!"
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kafa - 25 ml skuvanog espresa
  • sveže mleko - 125 ml hladnog (3.5%)
  • šećer - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvati vruć espreso i izmeriti. Dodati malo šećera po želji.

Sipati sveže mleko u čašu i napraviti penu uz pomoć nastavka za penu na mašini za kafu.

Ukoliko nemate takvu, mleko umutiti u posudi od nerđajućeg čelika, da se ne bi umešalo sa drugim ukusima i mirisima.

Mutiti penu dok ne postane homogena i glatka.

Sipati espreso u čašu sa mlekom i servirati kapućino sa prstohvatom cimeta po želji.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija