Marinirani pečeni bataci

15/03/2017
"Ukusna piletina u samo tri laka koraka - marinirate, pečete i pojedete "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 714
  • Pregledi tokom meseca2586
  • Pregledi tokom desmice24
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada, celi
  • luk - 2 glavice
  • soja sos - 3 kašike
  • so - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • voda - 2 šolje
  • maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Batake mariniramo dan pre nego što ih pripremamo. Operite batake i nasecite ih po želji.

Naseckajte crni luk na listiće i umešajte ga sa začinima - so, biber, soja sos i maslinovo ulje.

Sve stavite u batake, promešajte i ostavite da odstoji 12 sati, kako bi dobro primili začine.
Dobro je da pokrijete folijom ili poklopcem posudu u kojoj su bataci.

Pre nego što stavite batake da se peku, ispod kože se stavlja po kockica maslaca. U pleh u kojem ćete ih peći stavite i luk i sipajte 2 čaše vode.

Pecite ih 40 minuta pokrivene aluminijumskom folijom. Skinite foliju i zapecite batake još 10 minuta. Prilog možete napraviti posebno.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija