Patka u kiselom kupusu

16/03/2017
"Ovo je recept koji će okupiti celu porodicu oko stola!"
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano37
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kiseli kupus naseckajte sitno i prodinstajte u masnoći sa jednom kašikom aleve paprike. Ostavite da se kuva dvadesetak minuta, a nakon toga dodajte pirinač i 2 šolje vode. Kada pirinač nabubri, sklonite sa vatre.

Kupus prebacite u pleh za pečenje. Dodajte još jednu šolju vode.

Očišćenu patku posolite i začinite alevom paprikom celom površinom. Nakon toga, patku stavite u sredinu pleha sa kupusom. Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite na 200 stepeni u rerni sa ventilatorom oko sat.

Pred kraj pečenja sklonite foliju, proverite da li je patka gotova i ako jeste, ostavite je da se zapeče još malo, dok kožica ne dobije zlatnu boju.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija