Patka u kiselom kupusu

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k265
Patka u kiselom kupusu
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
16/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Ovo je recept koji će okupiti celu porodicu oko stola!"

Potrebni sastojci

  • patka - 1 komad
  • kiseli kupus - 1 glavica srednje veličine
  • pirinač - 1/2 šolje
  • aleva paprika
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kiseli kupus naseckajte sitno i prodinstajte u masnoći sa jednom kašikom aleve paprike. Ostavite da se kuva dvadesetak minuta, a nakon toga dodajte pirinač i 2 šolje vode. Kada pirinač nabubri, sklonite sa vatre.

Kupus prebacite u pleh za pečenje. Dodajte još jednu šolju vode.

Očišćenu patku posolite i začinite alevom paprikom celom površinom. Nakon toga, patku stavite u sredinu pleha sa kupusom. Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite na 200 stepeni u rerni sa ventilatorom oko sat.

Pred kraj pečenja sklonite foliju, proverite da li je patka gotova i ako jeste, ostavite je da se zapeče još malo, dok kožica ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: