Čokoladni kolač sa keksom

16/03/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Kolač se prepoznaje po ... čokoladi, a ovaje je fantastičan!"
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 094
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 2 - 3 pakovanja, obični (zavisi od veličine)
  • šećer - 200 g
  • kakao - 4 kašike
  • orasi - 100 g (pečeni)
  • maslac - 150 g
  • voda - 240 ml
  • krem - 1 kesica dr Oetker
  • sveže mleko - 250 ml za krema
  • šećer u prahu - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Izlomite keks na veće komade u posudu.

Orahe zapecite na vatri 4-5 minuta i dodajte ih u keks.

U kupu sipajte šećer, dodajte kakao i malo vode i stavite na vatru do ne provri, a na kraju dodajte maslac da se rastopi.

Ostavite smesu da se malo ohladi i sipajte u keks, promešajte dobro i smesu prelijte u kalup za tortu sa pokretnim prstenom (najbolje da je prečnika 23 cm), poravnite i ostavite 1 sat u frižider.

Pripremite krem, tako što sipate mleko u dublju posudu, dodajte šećer u prahu i smesu za krem dr Oetker i mutite mikserom 3 minuta. Kada se zgusne, sipajte krem preko kolača i izravnajte, ukrasite orasima i ponovo ostavite u frižider na 1 sat.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti