Torta Fantazija

16/03/2017
"Kolika god da je vaša mašta, ponovo nećete moći da zamislite ukus ove veličanstvene torte "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano910
  • Pregledi tokom meseca84
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • brašno - 2 šolje
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • soda - 1 kašičica
  • šećer - 1 šolja
  • puding - 1 kesica od čokolade
  • puding - 1 kesica od vanile
  • banane - 2 komada
  • keks - 3 - 4 komada sa kakaom
  • slatka pavlaka - 1 pakovanje (srednje)
  • čokoladne mrvice - 4 kesice
  • voda i šećer - za sirup
  • sveže mleko - 1 l
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi umutite jaja. Dodajte šećer i dobro umutite mikserom. Na kraju dodajte ulje, mleko, brašno, sodu i šećer.

Mutite dok ne dobijete glatku i gustu smesu. Ovu smesu podelite na 3 jednaka dela, od kojih pečete kore. Svaku koru izbušite čačkalicom. Kada su kore gotove, rastvorite šećer u vodi.

U kalup za tortu postavite prvu koru preko papira i prelijte ga sirupom uz pomoć kašike. Pripremite čokoladni puding na osnovu uputstva i prelijte ga preko kore. Uzmite bananu, nasecite je na male komade i rasporedite ih preko pudinga. odozgo postaviote drugu koru i njega prelijte sirupom.

Pripremite puding od vanile i prelijte ga preko kore. Uzmite čokoladni keks i smrvite ih na sitno. Njima posipamo puding od vanile.

Na kraju postavite treću koru, koju takođe prelijte sirupom. Ostavite tortu da se ohladi i stavite je u frižider na oko 1 sat. Cilj je da se puding dobro ohladi i stegne.

Za to vreme možete umutiti slatku pavlaku u čvrstu penu i nju ostavite u fružider da se stegne.

Kada je torta gotova izvadite je iz kalupa. Izvadite je zajedno sa papirom, postavljenim odozdo. Izvadite pavlaku iz frižidera i sipajte je preko torte. Premažite tortu pavlakom i sa strane.

Odozgo pospite ravnomerno čokoladnim mrvicama. Nasecite drugu bananu na tanke krugove i poređajte ih sa strane po torti. Ostavite tortu da malo odstoji, kako bi omekšale kore prelivene sirupom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija