Krompir, pečurke i brokoli, zapečeni u rerni

16/03/2017
"Aromatično povrće u rerni, baš onako kako ga volimo - zapečeno i jedinstveno ukusno "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 438
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i iseče na krupne kocke, prelije se vodom da ga prekrije, sipa se 2-3 kašike ulja i stavi se na šporet da se kuva 15 minuta.

Nakon što se skuva izvadi se rupičastom kašikom i u istu vodu se ubace pečurke isečene na polovinu i kuvaju se deset minuta. I pečurke se izvade iz vode u drugu posudu. Ne bacajte vodu za sad.

Na šporet se stavi druga šerpa s čistom vodom i malo soli, kad provri stave se ružice otkinute od brokolija i blanširaju 3-4 minuta. Izvade se rupičastom kašikom i stave u posudu sa ledeno-hladnom vodom.

Na taj način će sačuvati zelenu boju. Šargarepa se iseče na kriške i ubaci se u istu vodu da se kuva 3-4 minuta nakon toga se izvadi u posudicu.

Svo povrće se pomeše, pospe s 3-4 kašike ulja i zalije s malo bujona u kome se kuvao krompir. Pospe se gnječenim belim lukom, malo crnog bibera i mirođijom i prebaci se u ne veliku vatrostalnu posudu.

Rerna se prethodno zagreje na velikoj temperaturi - 280 stepeni s funkcijom grila i ventilacijom. Povrće se stavi da se blago zapeče u rerni na 15 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija