Kukurek

16/03/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3055
"Šta god govorili, na selu prave najukusnije meze "
Priprema45 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno95 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 247
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća iznutrica - od 1 jagnjeta, može i jareći
  • jagnjeća creva - tanja
  • sveže ceđen limunov sok
  • origano
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite temeljno jagnjeće ili jareće iznutrice. Isecite ih na parčiće tako da budu pogodni za ređanje na ražnjiću.

Stavite ih u odgovarajuću posudu da se mariniraju sa smesom od limunovok soka, maslinovog ulja i začina. Operite i creva, Povlačeći ih odgovarajućim štapićem ili drvenim ražnjićem.

Nanižite iznutrice na ražnjić, a odozgo zavijte s crevima, tako što ćete početi s jednog kraja čvrsto i spiralno.

Gotov ražnjić pospite ponovo sa solju, biberom i origanom. Po pravilu se peku na žaru kao roštilj, ali ako nemate mogućnost, možete da ih pečete na grilu ili u rerni dok ne postanu hrskavi i prijatno preplanuli.

Nakon što je gotovo skida se sa ražnjića i servira se ponovo posut sa solju, biberom i malo origana.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija