Zapečeno mleko sa pirinčem

16/03/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86511
"Verovatno volite mleko sa pirinčem, ali da li ste ikad probali zapečeno u đuvečari u rerni? Pogledajte ovaj jedinstven recept"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 216
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Opran pirinač skuvati dobro u 300 ml vode, dok ne upije vodu.

Dodati sveže mleko, šećer i vanilu, i promešati. Kada se šećer istopi, skloniti sa ringle i dodati još oko 100 ml vode.

Sipatu u glinene posude ili đuvečare i peći na pari na umerenoj temperaturi, dok se ne formira prijatna korica.

Ostaviti da se ohladi i držati u frižideru 1 sat.

Servirati posuto cimetom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija