Kiseli kupus u teglama

16/03/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"A vi imate li strpljenja da sačekate da kupus postane kiseo? Evo jednog našeg lukavstva za brzi kiseli kupus koji se priprema u teglama "
Priprema120 min.
Ukupno120 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 955
  • Pregledi tokom meseca1761
  • Pregledi tokom desmice1659
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Količina sastojaka zavisi od toga koliko tegli želite da napunite. Potrebne su čiste velike tegle.

Prvo očistiti kupus na sledeći način: svakoj glavici kupusa otkinuti gornja dva reda listova, dobro ih oprati i staviti cele na dno tegli. Ostali kupus naseći i pomešati sa narendanim šargarepama i naseckanim strukovima celera.

Kupus prekriti solju i pritisnuti u tegli do vrha. Postaviti po jedna kamen za pritisak u tegle i zaliti blago posoljenom mlakom vodom, koja treba da prekriva kupus u visini jednog prsta.

Staviti tegle u kuhinju na toplom, a grla pokriti dvostruko savijenom gazom i gumicom. Nakon 4-5 dana kiseli kupus je gotov za konzumiranje.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija