Pečena jaja na turski način

16/03/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Ukusno jelo, koje čak i početnici u kuhinji lako mogu da pripreme "
Priprema5 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 377
  • Pregledi tokom meseca120
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 kom.
  • paprika - 5 kom. zelenih paprika
  • luk - 1/2 glavice
  • paradajz - 1 kom.
  • spanać - 150 g
  • ulje - 40 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno naseckati, papriku naseći na dugačke trake i upržiti dok ne omekšaju. Nakon toga dodati oljušten paradajz nasečen na kockice, a nakon oko 2 minuta i sitno iseckan spanać.

Ostaviti na ringli još jedan minut, zatim prebaciti u malu šerpu ili vatrostalnu posudu pokrivenu papirom za pečenje. Sipati povrće i pritisnuti dobro kašikom i poravniti.

Kašikom pritisnuti na dva mesta, tako da se naprave rupe u koje treba razbiti dva jaja. Jelo staviti u rernu 5-7 minuta (u zavisnosti koju tvrdoću jaja želite).slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija