Tradicionalno testo za picu

16/03/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Za najukusniju domaću picu - morate napraviti najbolje domaće testo "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano304
  • Pregledi tokom meseca47
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 kom.
  • kvasac - 1 kocka
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • margarin - 3 kašika margarina ili maslaca
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • soda bikarbona - na vrhu noža
  • brašno - koliko je potrebno za meko testo
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu razbiti jaja, dodati kvasac, so i šećer, i sve dobro umesiti rukom. Nakon toga dodati margarin (maslac) i kiselo mleko u koje je rastvorena soda bikarbona.

Dobro promešati i početi sa dodavanjem brašna. Umesiti meko testo, posuti ga brašnom i ostaviti na naraste oko 20-30 minuta, nakon toga ga podeliti na 2 lopte i svaku razviti oklagijom uz pomoć brašna u tanku koru.

Mešenje i razvijanje je malo teže, ali je rezultat odličan.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija