Kolač crnačka nevesta

17/03/2017
"Ne, nismo sasvim sigurni odakle dolazi naziv za ovaj kolač, ali znamo da je tooooliko ukusan, da nam je svejedno kako se zove "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 052
  • Pregledi tokom meseca83
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • orasi - 1, 5 šolje, mleveni
  • prezle - 2 kašike
  • brašno - 4 kašike
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • kakao - 2 kašike
  • za krem
  • kisela pavlaka - 600 g
  • tečna pavlaka - 250 ml
  • šećer u prahu - 1, 5 šolje
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi promešajte suve sastojke bez šećera. Mikserom umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem. Dodajte u etapama suve sastojke.

Smesu sipajte u pleh prečnika 26 cm obložen papirom za pečenje. Pecite koru na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude pečena (proverite čačkalicom).

Ispečenu koru okrenite u odgovarajući tanjir i skinite papir. Podelite koru na dva dela po horizontali i ostavite ih da se potpuno ohlade.

Za to vreme mikserom umutite slatku pavlaku. U nju dodajte i kiselu pavlaku, šećer u prahu i vanilu i dobro promešajte špatulom.

Sklopite kolač i bogato ga premažite kremom, odozgo pospite smrvljenim grilijašem.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija