Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač crnačka nevesta

Kolač crnačka nevesta

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k316
Kolač crnačka nevesta
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
17/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Ne, nismo sasvim sigurni odakle dolazi naziv za ovaj kolač, ali znamo da je tooooliko ukusan, da nam je svejedno kako se zove"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • orasi - 1, 5 šolje, mleveni
  • prezle - 2 kašike
  • brašno - 4 kašike
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • kakao - 2 kašike
  • za krem
  • kisela pavlaka - 600 g
  • tečna pavlaka - 250 ml
  • šećer u prahu - 1, 5 šolje
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi promešajte suve sastojke bez šećera. Mikserom umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem. Dodajte u etapama suve sastojke.

Smesu sipajte u pleh prečnika 26 cm obložen papirom za pečenje. Pecite koru na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude pečena (proverite čačkalicom).

Ispečenu koru okrenite u odgovarajući tanjir i skinite papir. Podelite koru na dva dela po horizontali i ostavite ih da se potpuno ohlade.

Za to vreme mikserom umutite slatku pavlaku. U nju dodajte i kiselu pavlaku, šećer u prahu i vanilu i dobro promešajte špatulom.

Sklopite kolač i bogato ga premažite kremom, odozgo pospite smrvljenim grilijašem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: