Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Sirovi čizkejk sa borovnicama

Sirovi čizkejk sa borovnicama

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Sirovi čizkejk sa borovnicama
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 8
17/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Opominjemo Vas da ostavite više mesta u stomaku, jer je ovaj čizkejk sa borovnicama zaista, ali zaista veoma ukusan"

Potrebni sastojci

  • keks - 3 pakovanja (450 g)
  • maslac - 250 g
  • med - 1 kašika
  • krem sir - 450 g
  • pavlaka - 400 g, kisela
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • želatin - 2 pakovanja
  • slatko od borovnica - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izlomite keks ili iskoristite blender, kako biste ga samleli.

Rastopite maslac. Sipajte keks u posudu, dodajte med i maslac i dobro izmešajte rukama dok ne dobijete vlažno testo od keksa.

U kalup za tortu sipajte smesu na dno i rasporedite ravnomerno.

Stavite u frižider na 15 minuta da se stegne.

Napravite krem od sira, tako što u posudi izmešate krem sir, pavlaku i šećer u prahu. Umutite žicom do homogene smese.

Rastvorite jednu kesicu želatina u malo hladne vode, ostavite ga da nabubri, a nakon toga ga rastopite na pari ili u mikrotalasnoj peći. Budite pažljivi da želatin ne proključa. Ohladite ga i sipajte u krem od sira.

Izvadite kalup iz frižidera, sipajte krem od sira, poravnajte ga i stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati. Na kraju rastopite drugi želatin na isti način.

Stavite slatko u posudu i promešajte ga, dodajte rastopljeni želatin i ponovo promešajte.

Ovu smesu od borovnica pažljivo sipajte preko krema od sira i kalupu.

Ponovo stavite u frižider na nekoliko sati.

Kada se čizkejk stegne, skinite prsten kalupa u nasecite na parčad.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: