Jagnjeća plećka sa začinskim biljem

17/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Odličan recept za đurđevdansko jagnje koji se može spremiti i bez specijalnog povoda."
Priprema20 min.
Kuvanje115 min.
Ukupno135 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

Način pripreme

Pomešajte maslinovo ulje sa medom, čilijem i sitno iseckanim belim lukom. Dodajte začinsko bilje, so i biber.

Meso dobro premažite marinadom. Uvijte u foliju i neka odstoji od 4 do 24 sata u frižideru. Pre nego što počnete sa pečenjem, meso izvadite malo ranije da odstoji na sobnoj temperaturi.

Jagnjetinu pecite uvijenu u foliju u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 1 sat i 15 minuta.

15 minuta pre nego što izvadite meso iz rerne, foliju isecite i vratite da se meso zapeče i uhvati koricu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija