Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Janija»Čorba sa ćuftama na seoski način

Čorba sa ćuftama na seoski način

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221334k95
Čorba sa ćuftama na seoski način
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 7
17/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Gurmanski specijaliteti jesu dobri, ali mi više volimo ukusna seoska jela uz koja smo odrasli. A vi?"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 2 - 3 kašike
  • jaja - 1 komad
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • peršun - svež
  • brašno - 1 - 2 kašike
  • ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk dobro očistite, operite i sitno iseckajte. Šargarepe ogulite i krupno izrendajte. Crni luk oljuštite i iseckajte.

Mleveno meso, jaje, pirinač, biber i seckan luk (1-2 kašike) pomešajte i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Propržite praziluk, šargarepu i luk sa malo ulja i vode. Kad ostane samo ulje, dodajte alevu papriku (1 kašičica), so i brašno (1-2 kašike). Promešajte i sipajte vodu (1 litar).

Stavite na vatru i kad počne da ključa, ostavite tako 5 minuta, a zatim dodajte ćufte (ako je mleveno meso suviše meko i ne možete da napravite ćufte, uzimajte kašikom i stavite u čorbu dok vri).

Jelo se kuva dok se ćufte ne budu gotove i dok se sos ne zgusne.

Pre nego što sklonite čorbu sa vatre, posipajte sitno seckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: