Patlidžan sa mlevenim mesom

17/03/2017
"Jedan savršen i ukusan način da se pozdravite sa dijetom i teretanom "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije9
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano391
  • Pregledi tokom meseca82
  • Pregledi tokom desmice16
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se seče na debele krugove, prži se sa obe strane i vadi na ubrus.

U istoj masti se dinsta sitno iseckan luk. Dodaje se mleveno meso i s vremena na vreme promeša. Kada je gotovo, dodaje se paradajz pire i so. Promeša se i skida sa ringle.

U pleh, obložen papirom se stavlja po jedan krug patlidžana. Preko svakog patlidžana se stavlja po jedna ili dve supene kašike mlevenog mesa i kačkavalja. Poklapa se drugim delom patlidžana i proces se ponavlja.

Peće se u ugrejanoj rerni na 200 stepeni sve dok se kačkavalj ne zapeče. Može da se napravi u više slojeva.

Ako se pre pečenja prelije bešamel sosom i prilikom serviranja dodamo pire od krompira, to postaje idealno glavno jelo.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija