Čizkejk Zebra sa maskarponeom

17/03/2017
"Ovaj čizkejk sa maskarponeom se jede toliko brzo, da bi i on trebalo da uđe u crvenu knjigu zaštićenih vrsta "
Priprema40 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno95 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 362
  • Pregledi tokom meseca191
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting-

Potrebni sastojci

Način pripreme

Keks sameljite u blenderu i sipajte u posudu. Rastopite maslac i vrelog ga sipajte u keks.

Umesite i razvijte smesu kao koru u kalup za tortu.

Žicom promešajte maskarpone, šećer i vanilu. Dodajte jaja, skorb, vanilu i ponovo promešajte.

Podelite smesu na dva dela. U jednu dodajte kakao i promešajte. Uzmite od svetlog dela 1 supenu kašiku i stavite u centar kore od keksa. Preko njega stavite 1 supenu kašiku braon smese.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smesu. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Smanjite rernu na 150 stepeni i pecite još 40 minuta.

Ostavite na hladnom ili u frižidetu da prenoćo i sledećeg dana izvadite čizkejk iz kalupa.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija