Sir i kačkavalj s Patafri pohovanjem

17/03/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3210
"Jednom da usvojite tehniku pohovanja i osigurali ste sjajno pivsko meze za ceo život "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 051
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 300 g
  • sir - 200 g
  • ulje - za prženje
  • za pohovanje
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 6 kašika
  • so - 2 prstohvata
  • pivo - 50 - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite sir i kačkavalj na kockice veličine tri sa tri centimetra.

Žumanca se odvoje i umute viljuškom s prstohvatom soli zajedno s brašnom, dok se ne dobije glatka smesa.

Belanca se odvojeno umute u sneg mikserom.

U žumanca se doda malo piva i dobro se promeša. Nakon toga se dodaju i belanca, blago se promeša kašikom.

Kockice kačkavalja i sira se potapaju u smesu za pohovanje i po 2-3 se spuštaju da se prže u vrelom ulju dok ne dobiju zlatastu boju, dok se okreću s obe strane.

Izvade se da se ocede od viška ulja na kuhinjski ubrus.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija