Musaka u đuvečari

17/03/2017
"Šta se dobije kad probaš da napraviš musku u đuvečari? Čudo, pravo kulinarsko čudo se dobije "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano63
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir, operite i isecite na male kocke. Isecite luk na sitno i u malo masnoće ga ispržite. Dodajte mleveno meso i mešajte dok se i ono ne isprži. Stavite alevu papriku, čubar, promešajte i sklonite s vatre.

Prebacite u veliku posudu, dodajte isečen krompir, posolite, promešajte. Prebacite smesu u đuvečare, ali ih ne punite do vrha.

Razmutite paradajz pire u toploj vodi i nalijte u svaku đuvečaru preko smese. Stavite u hladnu rernu i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.

Za to vreme napravite preliv. U velikoj posudi s malo ulja zapržite brašno. Postepeno dolivajte toplo mleko dok ne prestajete da mešate.

Čim se zgusne isključite ringlu. Umutite kiselo mleko s jajima i dodajte u sos. Posolite i promešajte. Izvadite gotove đuvečare i prelijte. Vratite u rernu da se zapeče i preliv.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija