Mafini sa vanilom i mlečnim kremom

17/03/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1505
"Kao pravi eksperti za mafine, uveravamo Vas da nećete uspeti da se približite našim mafinima, ali ako želite da probate njihov neverovatan ukus - zapišite recept "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 884
  • Pregledi tokom meseca1242
  • Pregledi tokom desmice13
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za mafine
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • sveže mleko - 1 šolja
  • vanila - 1 kesica
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • brašno - 100 g
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • so - prstohvat
  • kokosovo brašno - 1 pakovanje
  • za krem od limuna
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1, 5 šolje
  • brašno - 8 kašika
  • sveže mleko - 1 l
  • limun - kora od 1/2 limuna
  • limun - sok od 1 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi umutite jaja. U njih dodajte ulje, sveže mleko, vanilu i kiselu pavlaku. Sve proizvode umutite veoma dobro.

Šećer i brašno, u koje ste umešali prašak za pecivo i so, se promešaju u drugoj posudi.

Sjedinite suve i vlažne sastojke i dobro promešajte, kako bi dobili homogenu masu. Za to vreme pokrijte kalupe za mafine papirom. Smesu sipajte u kalupe za mafine.

Pecite ih i proveravajte kada su gotovi. Gotove mafine ostavite da se potpuno ohlade.

Za krem od limuna:
Umutite jaja i dodajte šećer, brašno, sveže mleko i narendanu koru limuna i sok od limuna i stavite na vatru.

Mešajte neprekidno 3-4 minuta, dok se krem ne zgusne. Skinite sa vatre, a posudu prekrijte providnom folijom (važno je da folija dodiruje krem, kako se ne bi napravila "kora").

Pređite na punjenje mafina, koji su se potpuno ohladili. Svaki mafin izdubite uz pomoć sprave za čišćenje paprika. Ako nemate ovu spravu, koristite mali nož.

Izdubljene mafine punite kremom i pospite kokosovim brašnom, a nakon toga ih stavite u frižider da se krem stegne.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija