Krompir na bugarski način

16/03/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Omiljeni krompir iz Bugarske. Ako volite krompir, ovaj recept će Vam se sigurno svideti, jer je sastavljen od namirnica koje se izuzetno dopunjuju."
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano31 093
  • Pregledi tokom meseca3162
  • Pregledi tokom desmice49
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • krompir – 1 kg
  • maslac – 100 g
  • brašno – 30 g
  • jaja – 3 komada
  • kačkavalj – 100 g
  • kiselo mleko – 200 g
  • biber – po ukusu
  • so – po ukusu
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Operite krompir i skuvajte ga u posoljenoj vodi. Kada se ohladi, oljuštite ga i narendajte na krupno. Posolite ga i rasporedite u nauljen i brašnom posut pleh.

Jaja dobro umutite, dok ne udvostruče zapreminu i dodajte rastopljeni maslac. Dodajte i brašno i biber. Pažljivo promešajte i prelijte krompir.

Pospite narendanim kačkavaljem i pecite na 180 stepeni 30 minuta. Kod služenja dodajte kašiku kiselog mleka i kao dodatak servirajte sezonsku salatu.slični recepti ovde

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija