Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Krompir na bugarski način

Krompir na bugarski način

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451122958140
Krompir na bugarski način
Fotografije: Admin
1 / 13sa Videom
16/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Omiljeni krompir iz Bugarske. Ako volite krompir, ovaj recept će Vam se sigurno svideti, jer je sastavljen od namirnica koje se izuzetno dopunjuju."

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • maslac - 100 g
  • brašno - 30 g
  • jaja - 3 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite krompir i skuvajte ga u posoljenoj vodi. Kada se ohladi, oljuštite ga i narendajte na krupno. Posolite ga i rasporedite u nauljen i brašnom posut pleh.

Jaja dobro umutite, dok ne udvostruče zapreminu i dodajte rastopljeni maslac. Dodajte i brašno i biber. Pažljivo promešajte i prelijte krompir.

Pospite narendanim kačkavaljem i pecite na 180 stepeni 30 minuta. Kod služenja dodajte kašiku kiselog mleka i kao dodatak servirajte sezonsku salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
57
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#227181
Korisnik#227181
Odlicno. Preporuka svaka. Vrlo ukusno, a brzo
17.02.2019 20:51
2
1