Raskošni laki čizkejk sa slatkom

18/03/2017
"Ako i vi oblizujete usne i gutate knedle kada pogledate ovaj čizkejk, dajte lajk ovom receptu Zaslužio je!"
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano372
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 1 i 1/2 pakovanje (200 g)
  • maslac - 125 g, kravlji
  • orasi - 50 g
  • rum - 1 ekstrakt
  • za krem
  • krem sir - 3 pakovanja (375 g)
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - 120 g
  • sok od limuna - 2 kašičice
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • slatko - 1 teglica od borovnica
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks, u njega dodajte smrvljene orahe i rastopljeni maslac.
Promešajte dok se namirnice ne sjedine.

Dobivenu masu prebacite u kalup za tortu sa dnom koje se odvaja i dobro rasporedite. Stavite u frižider da se ohladi. Za to vreme napravite krem.

U odgovarajuću posudu mikserom mutite krem sir sa šećerom u prahu, sokom od limuna i narendanom korom. Dodajte i kiselu pavlaku.

Promešajte špatulom ili kašikom. Sipajte smesu preko kore i ostavite u frižideru minimum 2 sata da očvrsne.

Kada je čizkejk gotov, preko njega sipajte teglicu slatka od borovnica i rasporedite ga po celoj površini. Vratite u frižider i servirajte ohlađen.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija