Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Raskošni laki čizkejk sa slatkom

Raskošni laki čizkejk sa slatkom

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
1413368735
Raskošni laki čizkejk sa slatkom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
7 / 8
18/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ako i vi oblizujete usne i gutate knedle kada pogledate ovaj čizkejk, dajte lajk ovom receptu Zaslužio je!"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 1 i 1/2 pakovanje (200 g)
  • maslac - 125 g, kravlji
  • orasi - 50 g
  • rum - 1 ekstrakt
  • za krem
  • krem sir - 3 pakovanja (375 g)
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - 120 g
  • sok od limuna - 2 kašičice
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • slatko - 1 teglica od borovnica
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks, u njega dodajte smrvljene orahe i rastopljeni maslac.

Promešajte dok se namirnice ne sjedine.

Dobivenu masu prebacite u kalup za tortu sa dnom koje se odvaja i dobro rasporedite. Stavite u frižider da se ohladi. Za to vreme napravite krem.

U odgovarajuću posudu mikserom mutite krem sir sa šećerom u prahu, sokom od limuna i narendanom korom. Dodajte i kiselu pavlaku.

Promešajte špatulom ili kašikom. Sipajte smesu preko kore i ostavite u frižideru minimum 2 sata da očvrsne.

Kada je čizkejk gotov, preko njega sipajte teglicu slatka od borovnica i rasporedite ga po celoj površini. Vratite u frižider i servirajte ohlađen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: